Vrijwilligers

Speelgoedbank De Meern draait volledig op vrijwilligers. Op dit moment zijn er xx vrijwilligers werkzaam. Lijkt vrijwilligerswerk bij de speelgoedbank je ook wel wat? Om de speelgoedbank goed te laten draaien moeten de volgende taken regelmatig worden uitgevoerd:

Uitgifte
Elke maand is er zaterdag een uitgifte. Kinderen komen dan met hun ouders bij ons langs in de winkel om speelgoed uit te zoeken. Tijdens de uitgifte is altijd een aantal vrijwilligers werkzaam achter de balie voor het registreren van de bezoekers, in de winkel om kinderen te helpen bij het uitzoeken van speelgoed en in knutselhoek tijdens het wachten.

Winkel aanvullen
Na elke uitgifte moet de winkel schoongemaakt en aangevuld worden. Hier zetten zich een aantal vrijwilligers voor in.

Voorraadbeheer
Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de voorraad op orde is. Zo wordt ingezameld speelgoed gesorteerd en gestructureerd in ons magazijn opgeslagen.

Inzameling
Vier keer per jaar organiseren we een grote inzameling. Tijdens de inzameling nemen we het speelgoed aan en sorteren we het ter plekke. Daarna wordt alles in ons magazijn opgeslagen.

Overig
Naast bovengenoemde taken zijn er ook vrijwilligers die zich inzetten voor het repareren van de fietsen, het maken van kleertjes voor de poppen en het up to date houden van onze website en social media kanalen. Bovendien is er naast onze vaste vrijwilligers ook een aantal oproepbare vrijwilligers voor grotere projecten als het inpakken van de Sinterklaascadeaus voor het Sinterklaasfeest van de voedselbank Utrecht.

 Ook vrijwilliger worden?
Wil je ook vrijwilliger worden bij de speelgoedbank? Dat kan en vinden we leuk! Stuur een mailtje naar info@speelgoedbankdemeern.nl voor meer informatie.

Naast vaste vrijwilligers bieden wij ook plaats aan scholieren voor bijvoorbeeld een (maatschappelijke) stage. Wil je stage bij ons lopen, neem dan contact op via de mail.